hulika

Author Topic: HELP!buzzing sound on my Kustom Amp when switching to lead channel  (Read 669 times)

Offline nhojie

  • Forum Fanatic
  • ****

I just bought myself a few hours ago a Kustom 12 Gauge J Amp 16 watt. Tested it at the shop where i bought it  and for me it sounds great and there's no problem whatsoever. Brought it home and was so excited to try it with  my Tele plugged it straight to the amp with clean settings and it has this good tone but when i switch to it's gain setting...i've noticed an irritating buzzing sound! I've tried different cables pero nandun pa rin sya! Di ko sure if the amp has the problem or just my tele! When i tried the guitar on the shop where i bought i't's totally fine!

Ano kaya problema nito :??!Please help....

thanks!


John
\\\\\\\"watch a man play for an hour and u can learn more about him than in talking to him for a year\\\\\\\"-PLATO

Offline Van*

  • Philmusicus Addictus
  • *****
Re: HELP!buzzing sound on my Kustom Amp when switching to lead channel
« Reply #1 on: May 08, 2010, 03:58:53 AM »
try it with different guitars and see if the buzz will go away
What you own, owns you.

Offline markv

  • Philmusicus Addictus
  • *****
Re: HELP!buzzing sound on my Kustom Amp when switching to lead channel
« Reply #2 on: May 08, 2010, 04:12:58 AM »
bring it back to the store bro..

Offline inigo

  • Philmusicus Addictus
  • *****
Re: HELP!buzzing sound on my Kustom Amp when switching to lead channel
« Reply #3 on: May 08, 2010, 04:25:53 AM »
bring it back to the store bro..

And bring your guitar with you.
400/hr recording. Banana Rising Recording Studio www.bananarising.com

SOUND SAMPLES: http://www.bananarising.com/p/sound-samples.html

Offline nhojie

  • Forum Fanatic
  • ****
Re: HELP!buzzing sound on my Kustom Amp when switching to lead channel
« Reply #4 on: May 08, 2010, 02:05:12 PM »
And bring your guitar with you.
...will do that later after work! ang layo kc ng shop from my camp where i'm staying.

try it with different guitars and see if the buzz will go away
i wanted to do that but isa lang kc dala kong guitar. i work abroad and pang-tanggal homesick :-D that's why brought it with me!

i'm just having an idea maybe it's just my guitar! kc when tried testing the guitar at the shop(BC Rich..forgot the model!) wala syang buzz pero when i brought it home ang plugged my tele, it starts doing that irritating buzzing noise when switching to gain channel!

anyways, i will bring back the amp and will tag along the tele with me!

thanks, forumites!
\\\\\\\"watch a man play for an hour and u can learn more about him than in talking to him for a year\\\\\\\"-PLATO


Offline acidtest

  • Forum Fanatic
  • ****
Re: HELP!buzzing sound on my Kustom Amp when switching to lead channel
« Reply #5 on: May 09, 2010, 04:36:57 AM »
drive channel? tele? single coil? buzzing or - maybe humming? its possible its the single coil since the warlock got humbuckers. try turning on the amp with out plugging the guitar and switch channels. try it with just cables. normally theres still a slight buzz/hum depending on the gain settings.  :-D 
- Joyo AC tone demo

http://www.soundclick.com/bands/pagemusic.cfm?bandID=736032  
feature=related  KBP musicfest teaser - 'Nandito lang' - entry number w00511

Offline jimny

  • Veteran Member
  • ****
Re: HELP!buzzing sound on my Kustom Amp when switching to lead channel
« Reply #6 on: May 09, 2010, 09:27:00 AM »
try lower gain setting